FRI fragt på ordrer over 499 kr. til pakkeshop   •    Hurtig levering    •   14 dages returret


Hvem er MAMAMEMO? MAMAMEMO er det ene af 2 legetøjsbrands under virksomheden ASTRUP Group A/S. Vi er et brand med stor passion for udviklende, sjovt og farverigt legetøj, der skal skabe glæde og være til gavn for alle legebørn.
MAMAMEMO legetøj er dansk designet legetøj i høj kvalitet til både piger og drenge alderen 2-8 år. De fleste kender helt sikkert MAMAMEMO fra legetøjskøkkener og legemad, der er produceret i træ. Gennem årene har vi fået utrolig stor succes med netop disse produkter, men vi laver bl.a. også træværktøj og værkstedsbænke til de mindste. Vi designer havespil, sjippetove, insektbokse, blomsterpressere mm. til leg og kreative aktiviteter udendørs. Til dukkelegen designer vi blandt andet masser af skønt dukketøj, og tilbehør, dukkelifte, pusletasker, dukkevogne, klapvogne samt meget mere.
Når du vælger et produkt fra MAMAMEMO er du garanteret legetøj med høj legeværdi samtidig med, at du er garanteret, at der ikke er gået på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

Hvad betyder navnet MAMAMEMO?
Familien betyder alt for os, hvilket navnet MAMAMEMO understreger. MAMAMEMO er en sammentrækning af de 2 første bogstaver i vores børns navne: Marie, Mads, Mette og Morten

Historien bag MAMAMEMO
I 1997 købte vi, af et ældre ægtepar i Vinderup, den lille virksomhed ”AM Konfektion”. Virksomheden designede og syede dukketøj samt forskellige dyne-/pudesæt – også til dukker.  Alt blev syet af hjemmesyersker fra nærområdet og solgt til legetøjsbutikker primært i Danmark.
Efter overtagelsen af virksomheden, flyttede vi den til vores hjemmeadresse i Tarm og i de første år foregik alt herfra – design af dukketøj, pakning og afsendelse af ordrer mm. til vores kunder, ligesom hjemmesyerskerne nu også var at finde i vort eget lokalsamfund.
Virksomheden voksede, vi fik de første ansatte og pladsen blev for trang, hvorfor vi flyttede virksomheden til lejede lokaler i Tarm. Stille og roligt blev både kundekredsen samt varesortimentet udvidet, så vi kom op på 7 ansatte. Produktionen af dukketøjet foregik nu ikke længere ved egne syersker, men på moderne fabrikker i udlandet, og vi startede også med at designe trælegetøj. Da sortimentet nu blev bredere end det oprindelige koncept, ændrede vi derfor navnet fra ”AM Konfektion” til ”AM Leg”.  I 2018 blev navnet igen ændret. Denne gang til ASTRUP Group A/S og da både kontor- og lagerkapaciteterne samtidig var blevet for trange endnu engang, flyttede vi til større lokaler i Skjern, hvor vi holder til i dag.
Det første trælegetøj, vi selv designede og fik produceret, var legemad. Salget gik over al forventning – kunderne elskede det og spurgte efter mere. Vi besluttede, at al vores trælegetøj i eget design, skulle have et brandnavn, og da vores børn altid har været de bedste og de mest kritiske legetøjstestere, skulle navnet selvfølgelig opkaldes efter dem. Navnet blev derfor helt naturligt til MAMAMEMO – efter de 2 første bogstaver i vores børns navne – Marie, Mads, Mette, Morten.
Siden er MAMAMEMO brandet blevet stort og kendt af stort set alle børnefamilier i Danmark. Vi sælger varerne til legetøjsbutikker, babybutikker, konceptbutikker mm. i både Danmark og udlandet.

Hos MAMAMEMO tager vi legen alvorlig.
Børn leger ikke for at lære, men lærer, når de leger. Legen er vigtig for børns udvikling, og børnene leger forskelligt i forskellige aldre.
-Op til 2-års alderen er sanselegen og funktionslegen den mest almindelige – børnene udforsker deres egen krop og undersøger, hvad forskellige ting kan.
-Når børnene når børnehavealderen, er konstruktionslegen og rollelegen den mest udbredte. I konstruktionslegen stabler, bygger og skaber børnene med forskellige materialer som klodser, sand, ler mm. I rollelegen – også kaldet ”lade-som-om” leg – er, som navnet siger, en leg, hvor børnene tager en anden rolle. De forestiller sig, at de er en anden person eller måske et dyr. I rollen kan de være mor, far, baby eller hund, når de leger ”far-mor-børn”, eller de kan forestille sig, at de er en eventyrfigur eller lign.
-Senere, når børnene er i skolealderen, er regellegen den mest udbredte. Almindelige regellege er bl.a. tagfat, forskellige boldlege og brætspil.
Vi har i MAMAMEMO først og fremmest valgt at fokusere på rollegen og skabe legetøj, der understøtter denne leg. Vi finder netop rollelegen utrolig vigtig for børns udvikling, da den er med til at udvikle børnenes kognitive, sociale og sproglige udvikling. Rollelegen ansporer dem til at forstå verden omkring dem og forstå deres egen væren i verden.
Enhver rolle, som barnet påtager sig, har et sæt værdier – en ganske bestemt styrke og kompetence. I legen kan man være sød, dum, ond, svag, vred mm. Børnene kopierer roller og mønstre, som de oplever i hverdagen, og hver rolle i legen er med til at bearbejde børnenes oplevelser og udvikle børnenes kompetencer.

Understøt børnenes rolleleg med legetøj fra MAMAMEMO
Vil du, som mor eller far, hjælpe børnene i deres rolleleg, er legetøj fra MAMAMEMO et rigtigt godt valg. Vi har alt til den gode leg:

-Legekøkkener, legemad, spisestel/kaffestel, køkkenmaskiner og køkkenredskaber
MAMAMEMO legekøkkener og legemad har gennem mange år været populært hos utrolig mange børnefamilier. Vi bestræber os altid på, at produkterne er virkelighedstro, så børnene kan kende det fra deres dagligdag, og de samtidig er i en kvalitet, så legetøjet tåler at blive leget med hver dag. I kategorien legemad har vi næsten alt hvad hjertet begærer. Det er muligt at få næsten alle slags frugt og grønt, ligesom køle- og frysedisken kan blive fyldt op med mælk, yoghurt, ost, is og meget meget mere.
Vi har kager på flotte fade, vi har brød og pålæg til at putte på brødet. Har du lyst til tapas, en festlig dessert eller en blot lille snack, går du heller ikke forgæves i sortimentet – heller ikke, hvis du foretrækker veganske madvarer.
Efter at børnene har tilberedt en herlig middag ved legekøkkenet eller brugt et af de mange forskellige MAMAMEMO køkkenmaskiner til at bikse en kage sammen, kan spise- eller kaffestellet fra MAMAMEMO tages i brug. Begge sæt er helt uundværlige, når retterne skal serveres.  

-Værkstedsbænk og værktøj
Bor der en minitømrer hos dig, som gerne vil hjælpe med små og store reparationer? Så tag et kik på vores MAMAMEMO værkstedsbænk og det store udvalg af MAMAMEMO værktøj. Til din lille håndværker finder du hamre, save, skruetrækkere, vinkelmålere, boremaskiner med udskiftelige bits – ja, næsten alt indenfor legeværktøj.

-Dukker, dukketilbehør, dukkevogne, vaskesøjler samt meget mere.
Dukkeuniverset hos MAMAMEMO rummer alt fra dukker, dukketøj og tilbehør, til forskellige klapvogne og dukkevogne. Selv cykelstole og cykelhjelme til dukkerne, er en del af sortimentet.
Der er både pige- og drengedukker i 2 forskellige størrelser, og alle dukkerne har blød krop, så de er velegnede til de mindste børn.
Dukketøjet fås i 4 forskellige størrelser. Designs og farver på tøjet varierer fra sæson til sæson alt efter mode og efterspørgsel. Alt MAMAMEMO dukketøjet er syet i gode stofkvaliteter og alle sømme i tøjet er holdbare, så tøjet både kan tåle at blive taget af og på dukken mange gange samt blive vasket.
Af dukketilbehør kan nævnes sutteflasker og spisesæt, dukkebleer, dukkelifte, pusletasker og bæreseler samt dyne og pudesæt i forskellige mønstre og farver.
Børn elsker at kopiere det mor og far gør og har sikkert ofte oplevet, at du vasker, tørrer og stryger tøj. Lad dit barn lege, at det selv vasker og tørrer dukketøjet i MAMAMEMO vaskesøjlen og derefter stryger det på vores strygebræt.
Når vasketøjet er klaret, kan dukkemor eller -far putte dukkebabyen i en MAMAMEMO dukkevogn eller klapvogn og tage en afslappende gåtur i det fri – eller måske spænde cykelhjelmen på dukken og cykle en tur.
MAMAMEMO trælegetøj
Trælegetøjet fra MAMAMEMO kan tåle at blive brugt igen og igen, da vi kun producerer i gode trækvaliteter. Holdbarheden er i top og levetiden af trælegetøjet er så lang, at det sagtens kan gå i arv i flere generationer.
Da produkterne er designet ud fra et ønske om at styrke rollelegen, har vi sat en ære i, at det visuelle udtryk er virkelighedstro, så børnene kan genkende produkterne fra dagligdagen.
MAMAMEMO er FSC-certificeret
MAMAMEMO tænker ikke kun kortsigtet, men vil gerne gøre en forskel for miljøet, så fremtidige generationer ikke skal bekymre sig om knappe naturressourcer. Derfor er alt MAMAMEMO trælegetøj produceret af FSC-certificeret træ. Herved er vi med til at sikre ansvarlig skovdrift, så der ikke fældes mere træ, end skovene selv kan nå at reproducere.
Når du vælger legetøj fra MAMAMEMO, er DU også med til at passe på skovene samt de mennesker og dyr, der bor i dem. Du kan handle med god samvittighed.
Med afsæt i FN’s 17 verdensmål, har vi har iværksat række tiltag indenfor de seneste år. Tiltagene har særligt afsæt i verdensmål nr. 12: Ansvarlig forbrug og produktion, der handler om at reducere de aftryk, vi sætter på vores jord. Men vi berører også mål 15: Livet på landet og mål 17: Partnerskaber for handling osv.